Doma Slovenija Gostilna Lečnik

Gostilna Lečnik

216
0
Deli

Lečnikova gostilna, ki ima stoletno tradicijo, je preživela različna politična trenja in vojne vihre. Že ob nakupu leta 1918 takratnim oblastem ni bilo po volji, da je močno posestvo prišlo v slovenske roke.

Že v preteklosti je bila Lečnikova gostilna znana po kegljišču. Igralo se je na ilovici, keglji in krogla so bili iz gabrovega lesa. Na istem mestu so leta 1970 odprli novo dvostezno avtomatsko kegljišče. Prav tako so uredili gostinski vrt, na katerem so stali trije veliki kostanji kot priče bogate preteklosti. Leta 1983 sta se nova lastnika lotila temeljite obnove gostinskega lokala, ki so mu dodali novo kuhinjo, posebno sobo in toaletne prostore. Lokal sta uredila v prijetnem domačem stilu. Naslednja prenova je potekala v letu 1988, ko so iz kegljišča naredili biljardnico, saj so bili biljardi v tistem obdobju pravi hit. Imela sta lastni klub, ki je aktivno sodeloval v državni ligi, in iz njihovega kluba so bili igralci, ki so nastopali na evropskih prvenstvih. Posebej uspešna sta bila Andreja Placet in Boštjan Žinko.

V letu 1990 so biljardnico preuredili tako, da se je povečal prednji gostinski del in spet so uredili toaletne prostore. Tudi v pikadu so dosegali dobre rezultate, saj je Dart klub Lečnik kot predstavnik Slovenije nastopal na svetovnem prvenstvu v Dartu leta 1991 v Celovcu. Prav tako so bili gostitelji prve in druge ekipe svetovnega prvenstva; to sta bili ekipi ZDA in Nizozemske. Zaradi dopolnitve ponudbe so v lokalu postavili tudi druge igralne aparate, kot so fliperji, ročni nogomet, pikado in drugi.

V gostilni Lečnik vam postrežejo z dnevnimi malicami in kosili ter z pestrim izborom jedi po naročilu. Izbirate lahko med hladnimi predjedmi, juhami, toplimi predjedmi, hišnimi specialitetami, jedmi iz žara, ribami, solatami in sladicami. Vljudno vabljeni in dober tek!