Doma Slovenija Golf Klub Ptuj

Golf Klub Ptuj

77
0
Deli

Golf klub Ptuj je bil ustanovljen leta 1992, prvi predsednik GK Ptuj je bil Mag. Danilo Toplek. Prvi klubski treningi in tečaji golfa so se izvajali na pomožnem nogometnem igrišču NK Aluminij v Kidričevem pod vodstvom profesionalnega učitelja Adama Osmančevič. Za vzdrževanje vadbišča, ki je imelo 6 igralnih polj, je skrbel Franci Štefančič.

Golf Ptuj

Ptujsko igrišče je omogočilo razcvet golfske igre na štajerskem področju. Razprostira se na območju pod ptujskim gradom in tako daje vtis prelepo urejenega grajskega vrta. Ptujčani so se navadili na življenje ob vodi, saj je bila reka Drava vedno pomemben del Ptuja. Včasih je omogočala gospodarsko dejavnost, danes se počasi uveljavlja predvsem v športnem smislu. Podobno je voda zaznamovala tudi ptujsko igrišče, ki po količini vodnih ovir sodi v sam vrh med slovenskimi igrišči. Igralci so si posebej zapomnili 14. luknjo s spektakularnim udarcem na otok. Na igrišču boste deležni vseh najbolj vznemirljivih elementov golfske igre. Izbirate lahko med številnimi taktikami in po potrebi napadete za dosego boljšega rezultata. Morda se bo izšlo, nikoli se ne ve. Prav zato se tako radi vračamo na ptujsko igrišče. Še najlepše je takrat, ko se zaslepljeni od golfa srečate še s katerim od številnih prebivalcev našega igrišča; na številne leteče prebivalce vas opozarjajo table ob udarjališčih, razen teh pa boste redno opazili kakšnega zajca, srno ali ribe, ki v potoku čakajo na vašo žogico.

Opis igrišča

Ptujsko igrišče za golf je že večkrat osvojilo laskavi naslov najbolje urejenega golfskega igrišča v Sloveniji. Znano je po svojih številnih pasteh, saj na igralca pri večini lukenj prežijo zlasti vodne ovire, zato se za dober rezultat ni mogoče zanašati na moč, ampak predvsem na natančnost udarcev. Igralci si najbolj zapomnijo predvsem 14. luknjo, kjer je treba par 3 doseči z udarcem na otok. Igrišče sicer ni preveč zahtevno, četudi se bodo morali igralci z udarjališč za profesionalce zelo potruditi za dober rezultat. Zaradi svoje konfiguracije je igrišče primerno tudi za rekreativne igralce, saj ne zahteva pretirane fizične pripravljenosti, zato se igralci lažje skoncentrirajo na igro in na bogato živalsko in rastlinsko življenje na igrišču. Posebno pozornost velja nameniti pticam, na katere vas ob udarjališčih opozarjajo tudi posebne tablice z njihovimi opisi

Deli
Prejšnji članekVinska klet Varlec
Naslednji članekRestavracija Balkanika