Doma Slovenija Vinska klet Oras Jerman

Vinska klet Oras Jerman

195
0
Deli

Vinska klet, ki se ponaša z dolgoletno tradicijo in ponosnim izročilom istrskih vinorodnih okolišev, se nahaja v zaselku Škrljevec blizu vasi Glem.

V kleti, ki leži v stari istrski hiši, se najde izbor kakovostnih in skrbno izbranih vin za vsak okus in vsako priložnost. Tako se tradicionalno izročilo istrske vinarske tradicije nadaljuje iz roda v rod skozi paleto raznovrstnih regionalnih vin, kot so refošk, malvazija, merlot, chardonay in rumeni muškat. Letna pridelava se giblje okoli 4000 do 5000 tisoč litrov vina, zato se lahko vsak naključni mimoidoči obiskovalec ustavi na degustaciji hladne kapljice rujnega užitka, po predhodnem naročilu pa preženejo tudi lakoto z narezkom.

V ponudbi pa vsekakor ne boste ostali žejni, saj se lahko okrepčate z naravno izvirsko vodo iz domačega izvira ŠTUREK.

V sodelovanju z vaškim turističnim društvom Glem pa se lahko dogovorite za sprejem večjih vodenih skupin (50-150 gostov), organizirane oglede na območju krajevne skupnosti Boršt in koriščenje vaškega kulturnega doma za družabna srečanja, piknike, simpozije in podobne dejavnosti.

Vsekakor je Vinska klet Oras Jerman prava destinacija za vsakega popotnika, ki hoče izkusiti pravi ritem istrske pokrajine, njene tradicije in dobrosrčnosti tamkajšnjih ljudi.

Deli
Prejšnji članekBistro Ž
Naslednji članekLjubljanski grad