Doma Slovenija Vinska klet Brič

Vinska klet Brič

254
0
Deli

V vinorodni koprski regiji, na enem izmed gričev ob slovensko-hrvaški meji, kjer se stiskata nebo in zemlja ter vpliv morja in kontinenta puščata svojevrsten pečat, so že od nekdaj težke, zdelane roke trmastih ljudi božale vinsko trto, ki jim je to ljubezen obilno vračala.

Nahajamo se v krajinskem parku med Dragonjo in Rokavo, obdani s stoletnimi hrasti in kostanji ter oljčnimi nasadi; na teh tleh smo med leti 1998 in 2000 na novo zasadili vinograde in zgradili eno najsodobneje opremljenih kleti po zasnovi priznanega arhitekta Borisa Podrecce.

Po zaslugi te edinstvene lege, ki nam omogoča popolnoma ekološko vzgojo vinograda, s spoštovanjem do narave in upoštevanjem tradicije pridelujemo vrhunska vina BRIČ.

Zavedamo se, da odlična vina lahko pridelamo le iz skrbno odbranega grozdja, s pomočjo najsodobnejših tehnoloških znanj, z budno kontrolo vsakega koraka v procesu pridelave in dobrotljivostjo narave. Pri sortah, ki jih pridelujemo, želimo poudariti predvsem sadnost in svežino ter hkrati polnost mladih vin. Z zorenjem v velikih lesenih sodih in barrique sodčkih, pa želimo doseči zrelost, kompleksnost in polnost arome, ki nam jo ponujajo bela in rdeča vina.

Naša ponudba je sestavljena iz vrhunskih vin Malazije, Charonnaya, Sivega pinota, Rumenega muškata, Sladkega muškata in Souvignona med belimi, Refoška, Cabernet Sauvignona in Merlota med rdečimi.

Obiščite nas na našem posestvu in si privoščite izlet v naravo in voden ogled vinske kleti s pogledom na morje ter degustirajte Bričevo žlahtno kapljico.

Naša posebnost je Rumeni muškat, ki je suh in se ne ponaša z ostankom sladkorja, kot večina njegovih soimenjakov, ampak poudarja svoj muškatni karakter v svoji odkritosti in suhem značaju. Na vonj nas presenetijo vonjave po agrumih, še posebej grenivki, limoninih cvetovih, pomarančni lupini v okusu pa se predstavi s prijetnimi, svežimi, sadnimi notami, hkrati pa nam odkriva vso sortno bogatost, katera je premnogokrat zakrita s preostankom sladkorja.

Deli
Prejšnji članekOsmica Jakomin
Naslednji članekVinska klet Krško