Doma Slovenija Vinska klet Babič – MonteMoro

Vinska klet Babič – MonteMoro

417
0
Deli

Smo mlada vinogradniška družina, ki želi obdržati svojo tradicijo. Svoje znanje in vizijo usmerjamo v pridelavo vin, ki morajo poleg sortnosti, polnosti in harmoničnosti odražati tudi tradicijo in teritorij. Ravno to daje vinu posebno vrednost in mesto v kulinariki in turizmu.

Naziv MonteMoro izhaja iz našega glavnega vinograda, ki se imenuje »Morova Kortina« oziroma »Cortina di Moro« in se nahaja na Šalarskem hribčku tik ob Kopru. Tukaj je nekoč imela družina Moro svojo posest oziroma »kortino«, mi pa smo obnovili njihove oljčnike in vinograde. Največjo skrb smo posvetili sorti refošk, ki kraljuje na tem hribu. Refošk je znan po tem, da je kralj črnih vin, saj ima izredno intezivno rubinasto barvo. Zato je za nas Istrijane refošk črno vino, tako kot tudi beseda »moro« za nas pomeni črn, temen. Vse to združujemo z blagovno znamko MonteMoro.

Naša strategija je v največji meri usmerjena v avtohtono rdečo sorto refošk. S to sorto imamo zasajenih 70 odstotkov površin. Posebno pozornost dajemo tudi sorti malvazija, ki zaseda večji del preostanka površin. Na ostalih površinah imamo posajene še druge sorte (rumeni muškat, cabernet sauvignon, merlot in chardonnay), s katerimi bomo z leti dopolnili in zaokrožili našo ponudbo vin s poreklom Slo. Istra.

Našo klet lahko obiščete, če se predhodno najavite. Do nas lahko pridete tako, da s koprske obvoznice sledite smeri Šmarje/Pula in vozite ravno po glavni Šmarski cesti. Tik pred vrhom hriba, takoj po velikem ovinku v levo, zavijete levo. Pot vas bo vodila v desno po ožji cesti, ki s pomočjo tabel pripelje do naše kleti.

Deli
Prejšnji članekDomačija Amon
Naslednji članekTuristična kmetija Hribar