Doma Slovenija Vino in turizem Štekar

Vino in turizem Štekar

214
0
Deli

V osrčju Goriških brd, v slikoviti vasici Snežatno, le nekaj kilometrov stran od Nove Gorice, že 250 let stoji hiša, kjer se četrt stoletja ukvarjamo s kmečkim turizmom. V naši vinogradniški kmetiji so vrata odprta skozi celo leto, kjer dan za dnem gostoljubno sprejemamo svoje goste.

Ponosni smo na izbrana vina iz ekološko pridelanega grozdja, tradicionalno hrano in sobe, ki so polne navdiha in opremljene v slogu nekdanjega časa. Spoštujemo tradicionalne vrednote, k čemur pripomorejo vedno prijazno podnebje, mehkoba briške pokrajine in povsod izžarevajoča sredozemska toplina, ki se kaže tudi v prijaznih in vedno nasmejanih ljudeh.

Naši gosti se z veseljem vedno znova in znova vračajo v svoj drugi dom, v vinogradniško kmetijo ali v domačijo z dušo, kakor jo mnogi poimenujejo, kjer jim ponudimo le najboljše iz narave.

Pogostili vas bomo s pestrim izborom domačih specialitet; med suhomesnatimi izdelki se v prvo vrsto postavlja pršut, salame, pancete in vratovina. Uživali boste lahko tudi ob takih izvrstnih tradicionalnih briških jedeh kot le malo kje drugje, za kar poskrbi gospodinja Anuška. V prvi vrsti so seveda značilne kuhane briške enolončnicepašte in toči (omake), jota, mineštre in omamno dišeč, domač bel kruh, frtalja (zeliščna omleta), češnjevi štrudlji in vsakovrstne pite. V jesensko-zimskem času tudi orehovi štrukljikostanjeva pita, izvrstne marmelade, kakiji ter fige ter različni domači sokovi.

Sobe so opremljene v starinskem slogu in poimenovane po naših vinih (Merlot, Chardonnay, Rebula …). Starinski slog pripomore, da lažje začutite utrip Štekarjeve domačije z dušo, sodobne sanitarije in kopalnice, televizija in druge malenkosti pa bogato zaokrožujejo idilično namestitveno arhitekturo.

V Goriških brdih se lahko sprehajate ali kolesarite, lahko se podate po bližnji poti miru, se kot planinec povzpnete na Sabotin (609 m), ali pa se prav na vrhu bližnjega hriba seznanite z nazornimi ostanki iz prve svetovne vojne (vojaško karavlo, dolgimi rovi v hribu, oficirsko banjo na prostem…). Ker pa se nahajamo zelo blizu avtoceste, so vam kot na dlani mnoge turistične znamenitosti tega dela Slovenije (Postojnska jama, Posočje, Lipica, slovenska obala, Benetke …).

Deli
Prejšnji članekBistro Admiral
Naslednji članekGostišče Ribnik