Doma Slovenija Vino Graben

Vino Graben

333
0
Deli

Posestvo Graben se nahaja na Bizeljskem, nedaleč od hrvaške meje in le 18 kilometrov od Brežic, kjer imamo na dobrih 7 hektarjih vinogradov zasajenih okoli 24 tisoč trt, znotraj katerih je okoli 20 različnih sort grozdja. To nam daje dobro izhodišče za pridelavo široke palete različnih vin, znotraj katere jih je trenutno preko 120. Široka ponudba lastnih vin visoke kvalitete je pravi raj za ljubitelje in poznavalce vin.

Skozi sončna vrata vstopimo v globoko podzemno klet, ki predstavlja srce vinogradništva, saj tu poteka najžlahtnejši del v dolgem procesu nastajanja vrhunskih vin. Nahaja se globoko v silikatnem pesku, kar zagotavlja stalno enako temperaturo.

Repnice so podzemne peščene kleti, ki so jih v davnini uporabljali namesto hladilnikov za shranjevanje pridelkov. Sedaj jih s pridom izkoriščamo za shranjevanja buteljčnih vin, saj konstantna temperatura 4-10°C zagotavlja idealno okolje za zorenje najboljših vin.

Poleg mnogih naključnih gostov, ki raziskujejo čare vinske ceste, večinoma sprejemamo vnaprej naročene skupine, ki želijo sproščene in vrhunsko vodene degustacije. Poleg tega ogled repnic dopolni izvrstno doživetje, ki ga drugje v Evropi ni moč najti.