Doma Slovenija Vinarstvo Erzetič

Vinarstvo Erzetič

307
0
Deli

V strnjenem naselju Višnjevik, na robu osrednjih Brd, se nahaja Vinarstvo Erzetič. Naša družina je že dolgo tesno povezana z naravo, vinogradništvom in vinarstvom, izkušnje in ljubezen do vinogradništva in vinarstva pa se že dolga leta prenašata iz roda v rod.

Osnovna linija naših vin ponuja mlada in sveža bela, rdeča ter rosé vina pridelana v jeklenih cisternah brez vpliva novega lesa, dopolnjujejo pa jo linija vin Amfora, mlado vino in vino Pepi, ki predstavlja vrh naše ponudbe rdečih vin.

Z veseljem vas popeljemo na ogled naših treh vinskih kleti, in sicer Barrique klet, kjer v hrastovih oziroma barrique sodih zorimo tako bela kot rdeča vina, Inox klet, kjer v jeklenih cisternah zorimo sveža, mlada vina ter klet iz amfor, v kateri smo s posebno tehniko v zemljo zakopali 12 amfor različnih velikosti, od 360 do 2500 litrov.

Z zorenjem vina v amfori se vračamo k iskanju izvira, prvotnosti, ki predstavlja najvišjo kvaliteto in tehniko, ki so jo uporabljali že pred 5000 leti. Tako pridelano vino ima zaradi naravi prijazne metode pridelovanja poseben, nekonvencionalen okus.

 

Deli
Prejšnji članekGrad Gradac
Naslednji članekOsmica Jakomin