Doma Slovenija Turistična kmetija Vimpolšek

Turistična kmetija Vimpolšek

183
0
Deli

Turistična kmetija Vimpolšek stoji na obrobju Brežic, približno sto metrov južno od cerkvice svetega Lenarta, ob cesti, ki je vzporedna magistralni cesti Brežice – Krško.

Bližina mesta nam je ponudila dobro prodajo kmetijsko vrtnarskih pridelkov. V mnogih letih ‘eksperimentiranja’ proizvajamo in nudimo zgodnji krompir in zelenjavo, kislo zelje in repo, pozimi pa iz domačih prašičev izdelujemo mesne dobrote.

Poleg kmetijstva se ukvarjamo tudi z vinogradništvom. Vinska kapljica, pridelana v našem vinogradu, ki se nahaja na Čelah, je bela in rdeča, sestavljena iz žlahtnih sort: modre frankinje, žametne črnine, laškega rizlinga, rumenega plavca, muškata in silvanca.

Krompir, paradižnik, papriko, solato, korenje, peteršilj, sveže zelje, brokoli, cvetačo in še veliko drugih vrtnin pridelujemo na integriran način, ki ga kontrolira Kmetijski zavod Maribor. Prašiče redimo na prostem in hranimo z doma pridelano krmo, vzrejene predelamo v klobase, salame, bržole, slanino, velikonočne šunke, paštete in druge dobrote.

Septembra pričnemo s kisanjem zelja in repe. Kisamo brez konzervansov v kadeh, tako kot v dobrih starih časih. Tako dobite pri nas zdravo pridelano in okusno hrano. Trudimo se, da z vestnim delom vam, cenjeni gostje, lahko predstavimo nekoliko zapostavljeno domačo kuhinjo. Obiščite nas in se prepričajte sami, čaka vas kulinarična pestrost v domačem in sproščujočem vzdušju.