Doma Slovenija Turistična kmetija Strevc

Turistična kmetija Strevc

283
0
Deli

Turistična kmetija Strevc leži ob vznožju Potočke zijalke in Olševe, in sicer na nadmorski višini 1.235 m kot najvišje ležeča turistična kmetija v Sloveniji. V neposredni bližini se nahaja cerkev sv. Roka.

Na kmetiji, kjer smo vsi člani družine odlični poznavalci zelišč in gob, skozi vse leto zapeljivo diši iz domače kuhinje. Ponujamo vam odlične štruklje, enolončnice, žlikrofe, raznolike pogače, zgornje savinjski želodec, žgance in druge domače dobrote.

Gostom in popotnikom pa malho radi napolnimo z domačim sirom, skuto, čaji, gobami in medom. Za potrebe izletniškega turizma imamo na voljo jedilnico z 48 sedeži.

Na kmetiji lahko tudi bivate v apartmajih za tri, štiri ali pet oseb, kjer vam nudimo polpenzion, nočitev z zajtrkom ali samo nočitev. Otroci se bodo razveselili domačih živali, še posebej psičke Laike in mačk, ki se dobro znajdejo v družbi majhnih prijateljev.

Kmetija je odlično izhodišče za številne izlete v naravo ali vzpone na bližnje vrhove. Dobro uro hoda pohodnika loči od arheološkega najdišča – Potočke zijalke.

Vabijo tudi Olševa, Raduha, Peca in drugi vršaci Kamniško – Savinjskih Alp. Vsekakor ne smete izpustiti obiska ene izmed najlepših evropskih dolin – Logarske doline. V poletnih mesecih ne smete izpustiti raftinga po reki Savinji, pravcata adrenalinska pustolovščina pa je polet z jadralnim padalom.