Doma Slovenija Turistična kmetija Pri Damjanu

Turistična kmetija Pri Damjanu

478
0
Deli

V vasici Slope, sredi zelenih Brkinov, se nahaja turistična kmetija Pri Damjanu. Na kmetiji se posvečamo tradiciji brkinske in tržaške kuhinje, s katero bomo prepričali tudi najzahtevnejše gurmane. V kuhinji, kjer stremimo k raznoliki ponudbi jedi, smo še posebej ponosni na domačo panceto z medom in jabolki, posebnost v ponudbi pa je tudi zelo okusen dimljen svinjski ombolo na olivnem olju. Seveda pa je gostom vedno na voljo domač pršut, panceta in še drugi suhomesnati izdelki. Z veseljem vam bomo svetovali katera sortna vina in aperitivi najžlahtnejše dopolnijo izbrane jedi. Na kmetiji se ukvarjamo tudi s sadjarstvom, pridelavo vrtnin in vzrejo prašičev.

Pri nas so dobrodošle tudi večje družbe, saj je posebnost novo pridobljenega objekta soba s tristo let starim velbom in kaminom, ki v svoje prijetno, domače in toplo vzdušje sprejme skupino do dvanajst oseb. V tej sobici vam gospodar lahko pripravi hrano pod peko in na gradeli.

Hrana pripravljena pod peko

Kmetijo odlikuje tudi lična namestitev v izjemno sodobno opremljenih sobah. Po koncu dneva pa se nadvse prileže tudi obisk savne in razvajanje v jakuzziju, ki sta prav tako del ponudbe na kmetiji. Vse sobe so klimatizirane, opremljene z barom in z možnostjo internetnega dostopa.

Naša kmetija je odlično izhodišče za vzpon na Slavnik ali Nanos, za obisk Škocjanskih jam, za voden ogled po Brkinih ali preprosto za pohajkovanje po prelepi naravi in odkrivanje okoliških znamenitosti. Vsi, ki si torej želite oddiha od stresnega in napornega ritma sodobnega življenja, si pri nas in v naši okolici lahko privoščite prijeten odklop in poživite svojo dušo, telo in želodček.