Doma Slovenija Turistična kmetija Pr’ Mark

Turistična kmetija Pr’ Mark

295
0
Deli

Črni Vrh se je po tem, ko je bil nekoč znan predvsem po domači obrti (sodarstvu, škafarstvu, suhorobarstvu), preusmeril v turizem in kmetijstvo, saj je Črnovrška planota priljubljeno shajališče, vabljivo pa je tudi manjše smučišče in urejene proge za tek na smučeh in sankanje.

Turistične kmetija Pr’ Markovih se nahaja na Črnem Vrhu. Ponujamo vam jedi, ki so značilne za naše geografsko območje, kot so različne zelenjavne juhe – jota, mineštra, cmokovec, idrijski žlikrofi in različne pečenke. Gostom ponudimo tudi suhomesne izdelke, značilne za Črni Vrh. Primerni smo tudi za zaključene družbe, kot so rojstnodnevne zabave, jubileji, birme in obhajila.

Pri nas lahko tudi prenočite, saj imamo na voljo štiri triposteljne sobe, kjer vam ponujamo nočitev z zajtrkom in polpenzion. Z veseljem vam bomo prikazali razna kmečka opravila ob različnih letnih časih, spravljanje sena, pozimi pridelavo domačih kolin, pa tudi pripravo idrijskih žlikrofov in idrijske čipke.

Naša kmetija je odlično izhodišče za pohodništvo, pozimi tudi za smuko in tek na smučeh. Lahko se odpravite proti planinski koči na Javorniku, Divjem jezeru, Belci, bolnišnici Franji, observatoriju, Klavžam na Idrijci.