Doma Slovenija Turistična kmetija Ob izviru Krupe

Turistična kmetija Ob izviru Krupe

212
0
Deli

Naša kmetija se nahaja v vasi Krupa, ki leži v gostoljubnem belokranjskem okolju. V neposredni bližini izvira reka Krupa, ki izvira v istoimenski vasi tri kilometre proti jugu od Semiča. Krupa izvira sredi kraškega ravnika, njen izvir je največji tovrstni izvir v Sloveniji in največji kraški izliv v Beli krajini. Iz kmetije se vidi na 547 metrov visoki Smuk, ki je odlično zaletišče za jadralne padalce.

Pri nas boste lahko poskusili tradicionalno belokranjsko kuhinjo. Za našo mizo vam bo zadišalo po domačem kruhu, odojku, pogači, raznem pecivu in potici. Predali se boste lahko domačemu vinu iz belokranjskega soda.

Da vam na naši kmetiji ne bilo dolgčas imate možnost, da poskusite razna kmečka opravila, med njimi tudi ovčerejo. Lahko se preizkusite kot voznik konjske vprege, ali pa se sprehodite po neokrnjeni naravi krajinskega parka Krupa od koder se lahko po eni izmed označenih pešpoti podate proti Smuku, Planini ali Mirni Gori. Radovednim gostom, ki jih zanima kako poteka vezenje in kako se izdelujejo prtički z veseljem pokažemo tudi to ročno spretnost. Prte in prtičke je na kmetiji možno tudi kupiti.

Če boste na naši kmetiji želeli ostati več kot en dan, vam nudimo nočitev v dvoposteljni ali triposteljni sobi. Cena za nočitev in zajtrk znaša 25€, za polpenzion pa 32€ po osebi.