Doma Slovenija Turistična kmetija Matk

Turistična kmetija Matk

190
0
Deli

Turistična kmetija Matk leži na višini 1165 m nad znamenitim Matkovim kotom, eno najbolj samotnih dolin v Kamniško Savinjskih Alpah. Tu na višinah osamljenih solčavskih gorskih kmetij je doma mir in prvinskost odnosa do narave, do sočloveka in presežnega. Razgled z naše kmetije jemlje dih in seže od Olševe, Raduhe, preko Ojstrice, do Mrzle gore.

Želimo, da je hrana, ki jo pridelamo, zdrava in da s kmetovanjem ne pustošimo narave. Kmetujemo po ekoloških smernicah in že nekaj let smo registrirana ekološka kmetija.

Pri nas gojimo avtohtone in tradicionalne slovenske pasme živali: krave cike, ovce jezersko-solčavske pasme, na katere smo posebej ponosni, saj je pasma nastajala ravno v našem kraju, čebela kranjska sivka, štajerske kokoši, prašiči, konji, osli, koze … Na kratko: na naših pašnikih najdete pestro druščino živali.

Možnosti aktivnega stika z naravo za ljubitelje pohodništva, gorskega kolesarjenja, fotolova ali pa samo uživanja v tihoti gozdov … Pozimi pa lahko, poleg sprehodov po zasneženih cestah,  tudi sankate in smučate, izdelujete snežene hiše, kipe…

Prebivate lahko v sobah z dvema ali s tremi posteljami, s tušem in WC-jem.V mansardi sta na razpolago gostom dva velika prostora, ki ju lahko uporabite za jutranjo telovadbo, otroci za igranje, za skupne vaje (pevski zbori), za izobraževalni seminar …

Deli
Prejšnji članekTerme Radenci
Naslednji članekTuristična kmetija Klevž