Doma Slovenija Turistična kmetija Marjanca

Turistična kmetija Marjanca

278
0
Deli

Če prihajate iz smeri Maribor ali Celje, pridete do semaforiziranega križišča v kraju Podplat. Ne sledite smerokazu za Kostrivnico, temveč nadaljujte pot proti Rogaški Slatini.

V naslednjem križišču v kraju Tekačevo peljite po obvoznici za smer Rogatec, Zagreb. Od tega križišča boste čez približno 300 metrov (drugi odcep levo) opazili tablo Turistična kmetija Marjanca. Sledite smerokazu skozi gozd in čez približno 500 metrov boste na cilju.

Turistična kmetija Marjanca se nahaja na griču ob vznožju Boča na nadmorski višini 320 m in meri približno 12 ha. V preteklosti smo se ukvarjali predvsem z vzrejo krav molznic in pridelavo skute, danes pa celotna družina usmerja vse svoje napore v čim boljšo turistično ponudbo na kmetiji. K kmetiji spada tudi vinograd in vinska klet. Med živalmi, ki si jih na kmetiji lahko ogledate, so za otroke gotovo najbolj zanimivi majhni kozlički in zajci.

Največkrat prihajajo k nam skupine, ki pri nas praznujejo različne obletnice, rojstne dneve, poroke, krste in podobno.

Izbirate lahko med več vrstami menijev. Na željo gostov lahko poskrbimo tudi za živo glasbo.

Na kmetiji so na voljo tudi štiri sobe, tako da lahko pri nas preživite tudi počitnice. Odločite se lahko med nočitvijo z zajtrkom, polpenzionom ali polnim penzionom.

Na domači kmečki narezek lahko torej pridete kadarkoli, za pripravo toplih jedi pa je potrebno predhodno naročilo.

Naj naštejemo le nekaj izmed kulinaričnih posebnosti naše kmetije: gobova juha, pečen kozlič, telečja rulada s kuhanimi njoki, kunec v zeliščni omaki, čebulna bržola, ajdovi ali skutni štrukli, meso iz kible, skutna zavihanka, jerpica…

Določene dobrote kot so npr. salame, skuta, domača marmelada, vino ali žganje lahko na kmetiji tudi kupite za domov.