Doma Slovenija Turistična kmetija Lenar

Turistična kmetija Lenar

394
0
Deli

V središču ene od najlepših alpskih dolin, Logarske doline, leži turistična kmetija Lenar. Ravno dno doline je obdano z visokimi gorami Kamniško-Savinjskih Alp, ki predstavljajo najbolj vzhodni del evropskega alpskega prostora. Zaradi »izjemne kulturne krajine in ohranjenosti narave« je bila Logarska dolina že leta 1987 razglašena za krajinski park. Dolina je sicer turistično daleč najbolj obiskan del solčavskega območja, ki je leta 2009 prejelo prestižno evropsko priznanje Evropska destinacija odličnosti.

Leta 2010 sta bila namestitvena objekta temeljito obnovljena, skladno s stavbno dediščino in tradicijo območja. Namestitev je možna v Zgornji hiši, kjer so na voljo 4 sobe in apartma ter v Hiši Jerca, kjer lahko bivate v eni izmed dveh sob ali dveh apartmajev.

Namestitvene zmogljivosti omogočajo nočitev za 21 oseb, brez dodatnih ležišč. Sobe in apartmaji imajo balkon ali teraso, kopalnico, televizijski sprejemnik in interni dostop do interneta. Gostom so na razpolago trije skupni prostori, od teh je eden večji z 22 sedeži in s krušno pečjo. Prostor je primeren za druženje in organizirane seminarje.

Kmetija ima ekološki status s ponudbo doma pridelanih produktov iz sadja in gozdnih sadežev. Mlečne in mesne izdelke za zajtrk dobavljamo iz bližnjih ekoloških kmetij. Samopostrežni zajtrki so obilni in prilagojeni željam gostov. Po dogovoru dobavljamo hrano z ekoloških kmetij ali trgovine tudi za uporabnike apartmajev. Možnost glavnih obrokov po naročilu je v treh gostinskih objektov, od katerih je Kmečka hiša Ojstrica oddaljena le 100 m.