Doma Slovenija Turistična kmetija Klančnik

Turistična kmetija Klančnik

209
0
Deli

Turistična kmetija Klančnik, na kateri začetki kmetovanja segajo v 18. stoletje in kjer se, ob vzreji govedi in prašičev ukvarjamo tudi z gojitvijo divjadi, se nahaja v Podklancu pri Dravogradu, kraju, ki leži na sotočju Mežiške, Dravske in Mislinjske doline. Za ljubitelje divjačinske kulinarike pripravljamo degustacije odličnih, doma pripravljenih divjačinskih suhomesnatih izdelkov, ki poteka v 150 let stari velbani kleti, pred tem pa vas  z lastnim turističnim vlakom popeljemo na ogled obore damjakov in muflonov, ki ga združimo z obiskom lovske koče z bogato lovsko zbirko. Najmlajše obiskovalce na izletu vedno znova navduši srečanje s čisto pravo, vedno za igro pripravljeno košuto.

Ponujamo tudi malico. Narezek s suhomesnatimi izdelki in skuto, ter hladen odojek s prilogami. Ter domač kruh iz krušne peči. Za gasitev žeje ponujamo jabolčno vino – mošt in pa sladek še ne povret jabolčni mošt, domače žganje in hladna čista voda.

Na kmetiji boste lahko kupili odlične suhomesnate izdelke. Ob obisku kmetije boste izvedeli tudi marsikatero zanimivost o predelavi suhomesnatih izdelkov na kmetiji, o življenju na kmetiji nekoč in danes ter si ogledali hlev in robota za molžo krav, ki opravi vso potrebno delo brez prisotnosti ljudi.

Deli
Prejšnji članekGrand Hotel Primus****
Naslednji članekGolf Bled