Doma Slovenija Turistična kmetija Jeglijenk

Turistična kmetija Jeglijenk

269
0
Deli

Turistična kmetija Jeglijenk se nahaja v vasi Selovec. Leži na hribu nad vasjo, od koder se razprostira čudovit pogled na okoliške hribe in stičišče treh dolin, Mislinjske, Dravinjske in Mežiške, ter na avstrijske Alpe.

Nadaljujemo tradicijo koroške kuhinje in tako vse jedi pripravljamo po starih, tradicionalnih receptih.

Posebnost v ponudbi so različne vrste v domači krušni peči pečenega kruha (pirin, rženi, beli, sadni …). Za kmetijo je značilna tudi pestra ponudba suhomesnatih izdelkov, ponudimo pa vam tudi skuto, štruklje, kruhov hren in druge tipične koroške jedi. Pestrost okusov bosta še dodatno obogatila šilček domačega žganja ali bokal mošta. Prav tako smo primerni za zaključene družbe, kot so poroke, rojstnodnevne zabave in obletnice, saj sprejmemo do 60 gostov.

Na naši kmetiji lahko bivate v sodobno opremljenih apartmajih, ki so izvrstna izbira za mlade družine. Pred hišo je otroško igrišče, tudi na sami kmetiji imamo pestro ponudbo igrač, zato se bodo otroci pri nas odlično počutili.

Kmetija je odlično izhodišče za obisk bližnjega športno rekreacijskega centra na Kopah, priljubljenega smučišča. Manjše smučišče, primerno predvsem za smučarje začetnike, se nahaja v neposredni bližini kmetije. Obiščete lahko tudi Peco, ali pa se odpravite na izlet v sosednjo Avstrijo.