Doma Slovenija Turistična kmetija Grofija

Turistična kmetija Grofija

265
0
Deli

Z dolenjske magistrale zavijete proti Ivančni Gorici in nadaljujete do Stične, kjer boste na drugem križišču uzrli smerokaza z imenom Kmetija Grofija. Sledite smerokazom do prvih žrebičkov. Stojimo na gričku, tako da cesta pripelje samo do nas. Prostora je toliko, da lahko postojijo avtobusi izletnikov.

Kmetija leži na enem najpomembnejših arheoloških najdbišč v Evropi – v Cvingerju. V neposredni bližini  naše kmetije je izvir, v katerem so pred več kot 300 leti najdeni primerki človeške ribice.

V kmečki sobi s krušno pečjo vam nudimo jedi iz žrebičkovega mesa, divjačine, domače klobase, štruklje, ajdove žgance, domačo pehtranovo potico, domače zavitke, brinjevec in žganje. Pogostimo do 60 lačnih ust z izbranimi hišnimi dobrotami ali pa se prilagodimo željam posameznih skupinam.

Pri nas in okolici si lahko ogledate še Stično s samostanom in verskim muzejem, Lavričevo kočo, Jurčev dom na Muljavi, izvir Krke s Krško jamo, slapove Kosce, županovo (Taborsko) jamo, grad Bogenšperk, lahko pa se odpravite v Dolenjske in Šmarješke Toplice, ki so v neposrednji bližini.

Ob obilici izletov vam nudimo tudi prenočišča v lepo urejenih 2-posteljnih sobah.

Deli
Prejšnji članekPenzion Pod Lipo
Naslednji članekApartmaji Hribar