Doma Slovenija Turistična kmetija Fortunovi

Turistična kmetija Fortunovi

353
0
Deli

Mlinarska domačija, ki se ponaša s tristo let starim mlinom, vpisanim v register kulturne dediščine, se nahaja v Beli krajini, na sončni strani gorske pregraje Gorjancev in Kočevskega roga. Leži na sami obali ravninskega toka reke Kolpe, ki s svojimi brzicami, pritoki, slapovi in razgibanostjo predstavlja izjemno naravno bogastvo.

Bivate lahko v sobi s kuhinjsko nišo in kopalnico, studiu, ki je moderno in domiselno preoblikovano bivališče mlinarja, ki je živel na domačiji, ko je mlin še služil svojemu namenu.

Na kmetiji, ki se ponaša s certifikatom za ekološko pridelavo, sicer ne strežemo hrane, vendar gostom omogočamo nakup surovin, pridelanih na kmetiji. Izbira je pestra in raznolika, saj lahko obiskovalec kupi jajca, jagenjčke, kozličke, race, pure, kure …

Obisk kmetije je primeren za vse, ki imate radi razgiban svet ob reki Kolpi. Na kmetiji si tako lahko izposodite sandolin za veslanje po Kolpi, kolesa, potapljaško opremo …. Z veseljem vas povabimo k hranjenju domačih živali in njihovem opazovanju. Če želite, lahko prespite na seniku, zanimiv pa je tudi obisk nekaj kilometrov oddaljenega gozda, ki se ponaša z obilico gozdnih prebivalcev …

Vsekakor pa je bivanje na kmetiji primerno tudi za vse tiste, ki uživate v odkrivanju in spoznavanju bližnje in daljne okolice. K obisku vabijo: Metlika, Črnomelj, Krajinski park Kolpa, vinogradniške poti nad Metliko, naravni spomenik Krupa … in še veliko drugih zanimivih krajev in poti je v naši neposredni bližini.