Doma Slovenija Turistična kmetija Budni

Turistična kmetija Budni

270
0
Deli

Turistična kmetija Budni se nahaja v Vojščici, ob Kraški vinski cesti. Na naši turistični kmetiji se lahko ustavite in oddahnete od napetega vsakdanjika, si privoščite katero od domačih specialitet, obiščete zanimivosti v bližini naše kmetije ali pa dan preživite aktivno.

Na naši kmetiji lahko tudi prenočite v sobah ali apartmaju z balkonom, internetno povezavo, s TV, klimatsko napravo in telefonom. Turistična kmetija Budni vam poleg apartmaja in sob nudi različne kraške suhomesnate specialitete (pršut, salame …), teran in kraška bela vina, panoramsko vožnjo s konjsko vprego, ogled in učno uro v gozdu v spremstvu lovca.

Okolica kmetije ponuja vrsto sprehajalnih in kolesarskih poti, kakor tudi ogled bližnjih znamenitosti kot so Postojnska jama (30′), Škocjanska jama (20′), Štanjel (15′) , grobnica Bourbonov v Novi Gorici (30′), kamniti most v Solkanu (30′), bojišča Soške fronte (I. svet. vojna), Benetk (60′) in vrsto zanimivosti ob obali Jadranskega morja (15′). Ljubitelji lova bodo uživali v neokrnjeni naravi lovišča, ki ga upravlja lovska družina Trstelj – Kostanjevica.