Doma Slovenija Turistična kmetija Borko

Turistična kmetija Borko

442
0
Deli

Turistična kmetija Borko leži med vinogradi, od koder se razteza prelep pogled na Prekmurje in sosednjo Avstrijo. Na kmetiji najdete približno 500 let staro klet, kjer v hrastovih sodih zorijo vrhunska vina: beli pinot, sivi pinot, chardonnay, sauvignon, laški rizling, radgonska ranina, traminec, renski rizling in šipon.

Gostitelji na kmetiji smo predvsem ponosni na domačo kuhinjo, kjer vam hrano pripravimo po starih, babičinih receptih. Zagotovo je vredno poskusiti štajersko kislo juho ter orehovo kvasenico, prav tako pa si boste lahko postregli z domačim kruhom iz krušne peči. Zraven rujne kapljice vam postrežemo tudi z mesom iz tunke, narezki, domačo klobaso ali kmečko malico. Po predhodni najavi vam z veseljem pripravimo tudi hišne specialitete: svinjsko pečenko, dušeno zelje, ajdove žgance z zabelo, pa tudi za vegeterijance je dobro poskrbljeno. Na kmetiji je možno kupiti vino, zaseko ter kruh tudi za domov.

Pri nas je prav tako možno prenočiti. Na voljo vam je namreč 14 postelj v 4 sobah in apartmaju najvišje kategorije (štiri jabolka).

Na kmetiji lahko igrate tudi tenis ali golf, se skopate v odprtem ali pokritem bazenu ali pa morda poskusite ujeti kakšno ribo. Turistična kmetija Borko je odlično izhodišče tudi za kolesarjenje in pohodništvo.  Za najmlajše pa je poskrbljeno z otroškim igriščem.