Doma Slovenija Turistična kmetija Bajuk

Turistična kmetija Bajuk

175
0
Deli

Izletniška kmetija Bajuk se nahaja v Beli krajini, le 6 kilometrov iz Metlike. Ponašamo se s posebno zidanico, ki svoje zaklade odpre pet metrov pod zemljo. V takšni globini kleti žlahtna kapljica doseže najprimernejšo temperaturo. V kleti vam z veseljem pripravimo tudi degustacijo naših vin. Čas trgatve je čas, ko lahko gostje, če to želijo, poprimejo tudi za delo in utrgajo kakšen grozd.

Na izletniški kmetiji Bajuk sami pridelamo vso zelenjavo, postrežemo pa vam tudi s perutnino ter svežim ali prekajenim svinskim mesom. Svoj obrok lahko popestrite s pogačo ali sirovo potico. Pripravljamo tudi obroke za izletnike in zaključene družbe, prav tako pa vam pripravimo narezek, jedi z žara ali iz peke.

V primeru, da se odpravljate na izlet v Belo krajino, je zagotovo vredno omeniti kulturno prireditev Vigred. Vigred je tradicionalna turistično vinarska oz. kulturna prireditev, ki se v Metliki odvija tri dni na treh trgih v starem mestnem jedru v mesecu maju. Prav tako pa moramo omeniti jurjevanje, najstarejši folklorni festival v Sloveniji, ki poteka v mesecu juniju.

Deli
Prejšnji članekTuristična kmetija Bizjak
Naslednji članekVino Kolarič