Doma Slovenija Turistična kmetija Arkade – Cigoj

Turistična kmetija Arkade – Cigoj

168
0
Deli

V najstarejši hiši v Črničah, ki ima kamniti portal iz leta 1811, si lahko privoščite že skoraj pozabljene primorske in vipavske jedi. V kamniti kleti, kjer sta ob mnogih nagrajenih vrhunskih vinih tudi domača klarnica in zelen, boste lahko poskusili tudi suhomesnate dobrote: pršuti, salame, klobase … Turistična kmetija Arkade ponuja odlično okolje za goste, ki radi uživajo v “slow food” načinu prehranjevanja ter družinam z otroki. Hkrati lahko postrežemo do 80 gostov.

Svojim gostom  nudimo prijeten počitek in sprostitev v 6 dvoposteljnih sobah, katere so sodobno opremljene. Vse sobe imajo svojo kopalnico. Opremljene so s TV, telefonom, priključkom za internet, klimo in mini barom. Velika terasa pod latnikom pa je ravno pravšnji kraj za uživanje, sprostitev in prekrasen pogled na okoliške kraje.

V okolici kmetije je cela vrsta zanimivosti, ki si jih velja ogledati. Mimo kmetije je speljana zanimiva pešpot Od soteske do Školja, ki vas z ostalinami preteklosti zapelje daleč nazaj v čas, vse do Rimljanov. Med najimenitnejšimi točkami je zagotovo protiturški tabor nad Črničami. V bližini je akumulacijsko jezero Vogršček, kjer je mogoče imenitno ribariti. Pohodniki pa se lahko kar iz kmetije odpravite tudi na daljše ture – Čaven, Golaki …

Deli
Prejšnji članekBar Grega
Naslednji članekTuristična kmetija Vimpolšek