Doma Slovenija Turistična ekološka kmetija Robidišče

Turistična ekološka kmetija Robidišče

223
0
Deli

Kmetija se nahaja v Robidišču, tik ob italijanski meji. Je ekološko neoporečna, saj v bližini ni intenzivnega kmetijstva niti industrije. V kuhinji uporabljamo večino pridelke iz naših polj in plodove iz narave.

Že od nekdaj so pri Šaražvanovih in Matevževih izdelovali sir, le da so takrat imeli krave. Danes redimo ovce mlečne pasme. Orodje za pridelavo sira je posodobljeno, postopek pa je ostal nespremenjen, to je postopek brez pasterizacije mleka. Prav zato je tako veliko ljudi zadovoljnih z našim sirom in se leta in leta vračajo ponj.

Obnovljena hiša nudi bivanje družini in gostom. Zunanji izgled je starinski, notranjost pa je posodobljena in prilagojena za vaše udobje. Dvoposteljne sobe imajo kopalnico in možnost dodatnih ležišč. Malo proč, na obronku gozda, nastaja šotorišče, kjer bodo že stacionirani šotori ter prostori za individualne postavitve. V neposredni bližini hiše je lokal, kjer vam pripravimo predvsem domačo hrano po dogovoru z vami.

Pri nas si lahko sami naberete zelenjavo in samonikle rastline, ki vam jih nato pripravimo, postrežemo vam  z domačimi sokovi in marmeladami, domačim pečenim kruhom, ovčjim sirom, skuto, jogurtom in sladicami iz teh sestavin.

Vključite se lahko v ritem kmetije in skupaj z nami poskrbite za živali in rastline, ki vam bodo zelo hvaležne, popeljali pa vas bomo tudi na neokrnjene planje z zdravilnimi zelišči in jih skupaj nabrali za vas. Prav tako se nam lahko pridružite na enodnevnih delavnicah na naši kmetiji.

Poleg posamičnih gostov sprejemamo zaključene skupine, tako odraslih kot otrok. Sodelujemo tudi z šolami in vrtci, kjer otrokom predstavimo življenje na kmetiji na zanimiv način.

K nam ste vabljeni vsi ljubitelji naravnega kmetovanja, narave, mira, pohodniki, ljubitelji domače hrane, ljubitelji živali, poležavanja na soncu ob čistih alpskih rekah … Dobrodošli v najzahodnejši vasici v Sloveniji!