Doma Slovenija Turistična ekološka kmetija Pri Lovrču

Turistična ekološka kmetija Pri Lovrču

164
0
Deli

V Triglavskem narodnem parku, 700 metrov nad morjem, v naročju tolminskih hribov, leži vasica Čadrg. Danes nas tu vztraja še 26 vaščanov. Tako kot naši predniki z ljubeznijo obdelujemo ta košček zemlje pod hribi.

Na devetindvajsetih hektarjih travnikov in pašnikov se ukvarjamo z ekološko živinorejo. V hlevu imamo 27 glav živine, od tega 15 krav molznic in 15 koz, ki skrbijo za to, da se pašniki ne zaraščajo. Glavna dejavnost na kmetiji je prireja mleka, ki ga nato v vaški sirarni predelamo v znani avtohtoni sir Tolminc in albuminsko skuto.

Poleg sira in sladke in slane skute obiskovalcem naše kmetije nudimo tudi hruškovo žganje, sezonsko zelenjavo in orehe. Pri nas pa lahko tudi preživite lepe počitnice ali kakšen sproščujoč konec napornega delovnega tedna. Na kmetiji smo namreč uredili dva apartmaja in imamo registrirano dopolnilno dejavnost za turizem na kmetiji. Kot izletniška kmetija vam lahko po predhodnem dogovoru tudi postrežemo s kosilom, kakršnega pripravljamo v tolminskih hribih. Poleti lahko na kmetiji sprejmemo 60, pozimi pa 25 gostov.

S preusmeritvijo v ekološko predelavo smo začeli leta 1999. Dve leti kasneje smo prejeli certifikat »Ekološka kmetija«. Vse naše izdelke tržimo pod blagovno znamko za ekološko pridelano hrano »BIODAR«.

In s čim si lahko v Čadrgu krajšate čas? Za vse, ki vas zanima delo na kmetiji, se bo zanesljivo našlo kakšno opravilo. Pomagali vam bomo pri odločitvi glede izbire. Ljubitelji sprehajalnih ali pohodniških poti, manjših ali večjih planinskih podvigov, gorski kolesarji pa bodo lahko izbirali med zanimivimi potmi.