Doma Slovenija Rimske terme Business Wellness Spa Resort

Rimske terme Business Wellness Spa Resort

264
0
Deli

V srcu neokrnjene narave, kjer se srečata bogata zgodovina in sodobna arhitektura, tradicija pripoveduje zgodbo o Rimskih termah. Tančica klasike, ki jih obdaja, v sebi nosi neminljiv čar in večno lepoto, s katero obiskovalce popelje v zdraviliški raj.

Rimske terme se nahajajo v Rimskih Toplicah, ob reki Savinji, kjer pod pobočjem visokega Stražnika iz triadnih dolomitnih skal izvirajo vrelci s termalno vodo. Zdravilnost termalnih voda s tega območja so znali ceniti že stari Rimljani, ki so tukaj postavili kopalne kadi.

Hotel Sofijin Dvor****

Hotel Sofijin Dvor **** nudi 43 udobno opremljenih eno- in dvoposteljnih sob ter hotelskih apartmajev. Sobe so opremljene s kopalnico (tuš ali kad), WC, LCD TV, radiem, telefonom, minibarom, sefom, priključkom za internet. Večina sob ima tudi balkon ter možnost povezave s sosednjo sobo. Dva hotelska apartmaja sta opremljena s savno. Sobe so primerne za invalide ter osebe s težavami pri dihanju. Pri zasnovi projekta smo ves čas imeli v ospredju naravo ter tako vgradili mnogo naravnih materialov in mehanizmov za varčevanje z energijo.

Hotel Zdraviliški Dvor***

Hotel Zdraviliški dvor*** nudi 76 eno in dvoposteljnih sob ter hotelskih apartmajev. Sobe so opremljene s kopalnico (kad ali tuš), WC, LCD TV, radiem, telefonom, mini barom, sefom, internentnim priključkom. Sobe so primerne za invalide in osebe s težavam pri dihanju. Naj bo vaše zdravje naša skrb.

Hotel Rimski Dvor****

Hotel Rimski dvor**** nudi 68 dvoposteljnih sob in hotelskih suit. Sobe so opremljene s kopalnico (kad ali tuš), WC, LCD TV, radiem, telefonom, minibarom, sefom, internetnim priključkom. 2 hotelski suiti sta opremljeni tudi z savno in whirlpoolom, 3 hotelske suite pa so opremljene z okroglim ležiščem in whirlpoolom.

Kongresni center Rimske terme

Kongresni center Rimskih term nudi konferenčno banketne prostore, z najsodobnejšo avdio – video tehniko, ki so primerni za konference, posvete, seminarje, izobraževanja, sestanke, sprejeme in družabne dogodke, razstave, modne revije in svečane pogostitve. Na voljo je 6 individualno zasnovanih kongresnih dvoran, primernih za večja in manjša poslovna srečanja.

Park

Dolino Rimskih Toplic obdajajo gozdnata pobočja okoliških hribov, ki kotlino ščitijo pred vetrom in poletno vročino. V sebi hranijo bujno vegetacijo in eksotične rastline iz vseh koncev sveta, kar obiskovalcem omogoča sprostitev in uživanje v raznoliki naravi. Prav to pa je tisto, kar naredi Rimske terme in njihovo okolico še posebej atraktivno…

Historični del – Kopeli vodnih nimf

V Rimskih termah smo ponovno oživeli tempelj, v katerem kraljujejo nimfe. Mističnost ter zdravilno moč nimf lahko doživite v Historičnem delu -Kopeli vodnih nimf, kjer se lahko prepustite sprostitvi v 4-ih avtentičnih kamnitih kopelih ter 6-ih modernih kopelih, ki so namenjene razvajanju v dvoje. Poleg zdravilne termalne vode, mističnost dopolnjuje prečudovit ambient, v katerem kraljuje večno mlada vodna nimfa, ki je počaščena z žrtveniki, ki so jih postavili že stari Rimljani. Bogato ponudbo zaokrožujejo kopeli princes, ki so se v bogati preteklosti razvajale v Rimski termah.