Doma Slovenija Restavracija Valvas’or

Restavracija Valvas’or

267
0
Deli

Na Starem trgu 7 v Ljubljani je od julija 2008 odprt nov gostinski lokal v Ljubljani z imenom Valvas’or. Lokal je dobil ime po znanemu Slovencu Janezu Vajkardu Valvasorju, ki se je rodil v hiši nasproti restavracije, v svojem imenu, njegovi tipologiji pa skriva kanček tistega, kar je rdeča nit lokala. Historično, novo, zlato (prestižno).

Restavracija je zasnovana kot moderen, izčiščen prostor, umeščen v star obokan ter iz pritličja dostopen lokal. Ideja je bila ustvariti prostor, kjer se staro in novo zlijeta v podobo lokala, brez da eden od njiju prevladuje. Prikazati podobo starega prostora, ohraniti občutek zračnosti in karakterja samega prostora ter nato vanj vstaviti elemente, potrebne za dejavnost, k je v lokal trenutno umeščena, oblikovati to v duh časa v katerem smo, mu dodati metropolitansko noto ter ustvariti ambient za uživanje ob dobri hrani, je bila želja avtorjev.

Restavracija Valvas’or je namenjena ljubiteljem dobre hrane, ambienta starega mesta ter tistim, ki tega ne povezujejo nujno z vsem, kar diši po preteklih stoletjih. Doživetje ambienta in kulinarike je tu vse prej kot slednje.

Deli
Prejšnji članekGostilna Zupanc
Naslednji članekPtujski grad