Doma Slovenija Ranč Burger Veniše

Ranč Burger Veniše

441
0
Deli

Le nekaj kilometrov od Nazarij, v izjemnem naravnem okolju, kjer je obilo priložnosti za rekreacijo in zdravo preživljanje prostega časa vas pričakuje turistično – rekreacijski kompleks Ranč Burger Veniše.

Peljite se skozi Mozirje in Nazarje ter po 3 km vožnje pri reklamni tabli Ranč Burger Veniše zavijte desno in pot vas bo pripeljala na želeni cilj. Če potujete iz smeri Kamnika, vas pot vodi preko prelaza Črnivec do Gornjega Grada. Nadaljujete vožnjo do vasi Pusto Polje in po 1 km pri reklamni tabli Ranč Burger Veniše zavijte levo.

Obiskovalcem nudimo penzionsko nastanitev v hotelu. Restavracija sprejme do 130 gostov, na voljo sta tudi dve konferenčni sobi, bistro (Western), za zdravje in lepoto pa wellness – finska, turška in zeliščna savna, masaže, jakuzi, solarij, fitnes. Kulinarika je izvrstna in domača, za vse okuse. V sklopu ranča vam nudimo tri tenis igrišča z umetno travo, odločite pa se lahko tudi za ježo na odličnih konjih ali vožnjo s kočijo.

Leta 1984 sta zakonca Burger kupila kmetijo Veniše z enaindvajsetimi hektarji. Od stare kmetije so ostali le kozolec in kletni prostori izpod paviljona v katerih je sedaj vinska klet. Leta 1987 smo na ranč pripeljali prve konje pasme haflinger. V istem letu smo pripeljali še lipicance, hanoveranke in na koncu še dva frizijca, ki sta edina v Sloveniji.

Poleti, leta 1994, je bila prva otvoritev gostišča – brunarice, že v oktobru leta 1995 pa je bil položen prvi kamen za hotel. 14. maja 1997 je bila slovesna otvoritev hotela. Hotel smo dali v najem vse do leta 2003. Zaradi adaptacije hotela je le ta bil skoraj leto dni zaprt in 28.maja 2005 je družina Burger ponovno odprla hotel pod vodstvom hčerke Natasche. V tem času smo v sklopu hotela zgradili tudi tako imenovani Wellness center, ki je s hotelom povezan preko mostu.

Poleg hotelskega dela se nahajata dva prostora za seminarje, prostor za masažo, prostor s solarijem, turška, finska in zeliščna savna, masažni bazen – jakuzzi, tenis bar, v kletni etaži pa fitnes.