Doma Slovenija Pri Baronu – Izletniška ekološka kmetija Uranjek

Pri Baronu – Izletniška ekološka kmetija Uranjek

243
0
Deli

V mali vasici Planica nad Framom, ki je zaradi svoje urejenosti v akciji Turistične zveze Slovenije že nekajkrat dobila priznanje za urejenost kraja, vas z dobrodošlico pričakamo Baronovi domači. Naša kmetija obsega 18 ha, od tega 8 ha pridno obdelujejo naše roke – na njivah, travnikih, v sadovnjaku, zeliščnem in zelenjavnem vrtu. Ostalih 10 ha pa predstavlja lepo negovan, gozdnih sadežev poln gozd. Tudi živali so tukaj našle svoje mesto, najraje jih imajo najmlajši obiskovalci. Da bi se obiskovalci naše kmetije lahko v miru in do sitega naužili dobrot iz naše kuhinje, smo leta 1991 odprli vrata za turizem na kmetiji. Leto 1999 smo zaokrožili s preusmeritvijo v naravi prijazno kmetovanje, za kar že vrsto let prejemamo certifikat za ekološko kmetovanje.

V notranjih prostorih (dveh lepo opremljenih sobah) lahko pogostimo 60 lačnih gostov. Ko toplo sonce ogreje naše hribe, pa je najlepše zunaj, na mehki travi, med dišečim cvetjem, kjer se lahko okrepča kar okoli 60 obiskovalcev. Razvajali vas bomo z domačimi specialitetami. Pohorski pisker, ajdovi žganci z gobovo juho, Baronova gostija in mnoge druge dobrote čakajo na vas.

Na kmetiji pa lahko kupite tudi ekološko pridelano sadje in zelenjavo, domače zeliščne likerje, čaje ter sadna žganja in likerje.

Poskrbeli smo tudi za naše najmlajše obiskovalce – ko jim ob odraslih pogovorih postane dolgčas, se lahko z igro zamotijo na naših igralih. Tukaj so gugalnice, peskovnik, rusko kegljišče, tobogan, nogometno igrišče in igrišče za odbojko. Lahko pa prinesete tudi svoje rekvizite za igro, saj je ravno pravšnjih, ravnih površin več kot dovolj.

Naša kmetija pa je tudi odlično izhodišče za planinske pohode, kolesarjenje, smučanje in oglede turističnih znamenitosti v okolici.