Doma Slovenija Penzion Pod Lipo

Penzion Pod Lipo

387
0
Deli

Na našem dvorišču je stara lipa iz leta 1626. Od tod izvira ime našega penziona. Hiša v kateri se v prvem nadstropju nahajajo sobe pa je tudi več kot 200 let stara vendar pred kratkim popolnoma obnovljena.

Nahajamo se v samem centru Ljubljane. Do penziona Pod Lipo pelje enosmerna Rimska cesta, ki se tik pred penzionom razcepi na Rimsko in Igriško ulico. Na Rimsko cesto je možno priti iz Prešernove ceste, Trga mladinskih delovnih brigad in Aškerčeve ceste. Največja prometnica, ki vodi v ta del mesta pa je Tivolska cesta.

Penzion Pod Lipo ima dvo- in pet-posteljne sobe, vsaka ima svojo kopalnico. Vsem je na voljo velika terasa v prvem nadstropju, na kateri lahko uživate v mestnem utripu. Za le 3,50 evra pa vam postrežemo tudi z zajtrkom.

 

V skupni čajni kuhinji, kjer lahko tudi jeste, je tudi družabni prostor. Tam je tudi računalnik z brezplačnim dostopom do interneta, ter razni prospekti o Ljubljani in Sloveniji.

Na terasi lahko igrate tudi golf putting, na devet lukenj. V pritličju se nahaja tradicionalna slovenska gostilna z odlično ponudbo jedi in vin.

Če se sprehodite po naši okolici, boste našli mnoge mestne zanimivosti: Cankarjev dom (5 minut hoje), gledališče Drama (4 minute), rimski zid (5 minut). Prisrčno se veselimo vašega obiska in potrudili se bomo, da se boste pri nas imeli zelo prijetno.