Doma Slovenija Osnovna šola BRIHTNA GLAVA “šola kot nekoč”

Osnovna šola BRIHTNA GLAVA “šola kot nekoč”

225
0
Deli
Na Radovici je leta 2010 svoja vrata odprla Osnovna šola BRIHTNA GLAVA, kot pojem turistične destinacije. Nastala je iz želje obiskovalcem prikazati Belo krajino na drugačen in zabaven način.
Obiskovalci, med katerimi so lahko tudi vaši člani, bodo v času trajanja šolske ure na duhovit, zanimiv in pester način spoznavali Belo krajino, in to s pomočjo “stroge” učiteljice, ki prisega na red in disciplino, sicer zapoje šiba in klečanje v kotu na koruzi ni izključeno. Na koncu šolske ure bodo udeleženci prejeli IZPRIČEVALO z njihovim imenom in priimkom kot dokaz, da so osvojili osnovno znanje o deželici med Gorjanci in reko Kolpo. Učna ura je namenjena za vse starosti. Ob praznovanju pete obletnice OŠ BRIHTNA GLAVE, smo pripravili nove programe Leposlovje, Ročnodelstvo in Prirodoznanstvo. Učno uro izvedemo v slovenskem, hrvaškem, srbskem, angleškem in nemškem jeziku. Razred prejme 70 učencev.
Ravnatelj Andrej Bajuk vabi v Brihtno glavo vse tiste, ki bi si radi ogledali, se nasmejali in doživeli nepozabno doživetje kakšen je bil pouk, pred več kot 50 leti.