Doma Slovenija OkrepČEVAPnica Harambaša

OkrepČEVAPnica Harambaša

346
0
Deli

Takoj pred vhodom v Harambašo, v bližini središča Ljubljane, nas pozdravi napis “Dobrodošli v Sarajevo”. Že ob samem vstopu v prostor res takoj zaznamo avtentično opremljenost prostora in vonj, ki napajata prostor s karizmo in duhom Balkana.

Prva stvar na katero pomislimo  je, da smo se znašli na družinskem praznovanju v dnevni sobi neke babice. Ambient in vzdušje sta odlična, dovršenost pa se kaže v podrobnostih, ki dajejo vtis sproščenosti in udobja, posamezni deli kar kličejo po fotografiranju. Prijaznost in gostoljubje tu nista le prazni besedi.

Hrana tu je namreč res odlična, porcije pa so velike in bogate. Izbiramo lahko med: veliko in malo porcijo čevapčičev v lepinji,  pleskavico, sudžukicami, kombinacijo “pola-pola” – dve klobasici oziroma sudžukici in majhna porcija čevapčičev. OkrepČEVAPnica Harambaša je ena izmed redkih, kjer ponujajo tudi jogurt, ki se odlično prileže po dobri porciji čevapčičev. Na koncu si privoščimo še pravo turško kavo, ob kateri nam ponudijo tudi cigareto Drina, ki je dolgoletnim kadilcem še kako dobro poznana, ali pa se posladkajmo z izvrstno baklavo.

Deli
Prejšnji članekApartmaji Monika****
Naslednji članekGostilna Čelan