Doma Slovenija Mladinski center Trbovlje

Mladinski center Trbovlje

228
0
Deli

Mladinski center Trbovlje z nastanitvenimi kapacitetami (mladinski hotel) je bil odprt v letošnjem letu in se nahaja v samem centru Trbovelj, v novi stavbi med Ulico 1. junija in Trgom svobode. Stoji v neposredni bližini pomembnih mestnih točk, kot so Delavski dom Trbovlje (kulturni center), Zasavski muzej Trbovlje, Knjižnica Toneta Seliškarja, športnih objektov in tržnice, kjer je živahno predvsem ob sredah in sobotah.

Arhitekturno zanimivo zasnovana stavba Mladinskega centra in hotela omogoča prijetno posedanje na njeni ozelenjeni strehi, s katere je odličen razgled na zunanji mozaik, ki krasi Delavski dom. Mozaik je delo Marija Pregla in ponazarja prizore iz rudarskega življenja.

Dostop do Mladinskega centra je mogoč po cesti iz severne smeri preko prevala Podmeja (izvoz Šempeter na avtocesti Ljubljana – Maribor, skozi Prebold) ali po cesti iz južne smeri iz ljubljanske smeri po zasavski cesti preko Litije, iz celjske ali posavske smeri pa skozi ali mimo Hrastnika, z vlakom na relaciji Ljubljana – Zidani Most – Sevnica – Dobova ali Ljubljana – Celje – Maribor.

Mladinski center Trbovlje na kratko:

● 22 postelj,

● 4 sobe,

● 2 apartmaja,

● 1 kuhinja,

● 1 kavarna,

● 1 večnamenski prostor,

● center mesta,

● velika streha s klopmi.

Hotelski del ponuja gostom:

● tri dvoposteljne sobe z lastno kopalnico (ena izmed sob je prilagojena tudi invalidom),

● 14 – posteljno sobo oz. dormitorij z žensko in moško kopalnico,

● 2 apartmaja,

● skupno kuhinjo,

● kavarno,

● večnamenski prostor,

● pralnico.

Zajtrk je mogoče naročiti ob doplačilu za skupine nad 6 oseb. Cena zajtrka je 3 EUR/osebo na dan. V skupnem prostoru so obiskovalcem na voljo različne družabne igre in televizija ter popotniška knjižnica. Sobe so tematsko zasnovane in poimenovane so po okoliških hribih.