Doma Slovenija Kmečka gostilna Kortina – Pri Matičku

Kmečka gostilna Kortina – Pri Matičku

769
0
Deli

Kmečka gostilna Kortina – Pri Matičku vam bo odprla vrata v še nedotaknjeno lepoto Slovenske Istre. Nahaja se le 3 kilometre od mejnega prehoda Dragonja in stoji pod Krkavčami, ki so ena arhitekturno najlepših in umetnostno zgodovinsko najzanimivejših istrskih vasic.

Tukaj, tako blizu in hkrati tako daleč od mondenih obmorskih krajev je, kot bi se čas ustavil. Pod Šavrinskimi griči boste ob vsakem letnem času okušali ozračje samote in čutili tišino mediteranskih dreves, skozi katere veje blagi vonj morja.

Dobro vino, domač pršut in istrske domače jedi na kup privabljajo tako istrske domačine, kot tudi petične Ljubljančane, Tržačane ter goste iz vsega sveta. Vsekakor boste zadovoljni s kuhinjo, ki ponuja široko izbiro istrskih jedi, kot so njoki, fuži, mineštre, bobiči, jedi s tartufi, prav tako pa vam postrežemo s sezonskimi jedmi, z narezki, mesom izpod črepinje … Po predhodnem naročilu pa vam pripravimo tudi druge jedi in sladice. Postrežemo vam z refoškom in malvazijo.

Naša kmečka gostilna je kot nalašč za sprostitev, družinske izlete, piknike, praznovanja rojstnih dni, obletnic in porok, rekreacijo in srečanja zaključenih družb.

Pri nas imate možnost balinanja, košarke, malega nogometa in odbojke, v poletni vročini pa se lahko ohladite v bazenčku.

Na svoj račun boste vsekakor prišli tudi ljubitelji narave in sprehodov. Lahko se odpravite na krajši sprehod po kmetiji in njeni okolici ali pa se odpravite na daljši pohod do bližnjih vasic.

Vabijo Sečoveljske soline s solinarskim muzejem, Sveti Peter s Tonino hišo pa tudi Krkavče, kjer si lahko ogledate znameniti krkavški kamen, muzej hiše Vrešje in cerkev sv. Mihaela, ki stoji na živi skali. Okoliško gričevje in dolina reke Rokave in Dragonje pa ponujajo enkratne priložnosti za kolesarjenje.