Doma Slovenija Grad Sevnica

Grad Sevnica

406
0
Deli

Nad starim delom mesta stoji mogočen več kot 900 let star grad Sevnica, od koder je čudovit razgled po dolini Save. V gradu nudimo vodene oglede s turističnim vodnikom.

Lahko si ogledate kratek film o zgodovini gradu, se sprehodite po veličastnih sobanah, kjer so danes stolp s freskami “Štirje letni časi”, poročna dvorana, velika konferenčna dvorana z zanimivimi grbi iz različnih dežel, si ogledate šolsko zbirko, gasilsko zbirko, zbirke različnih priznanih umetnikov in baročni salon, kjer se izgubite v lepotah starega pohištva.

 

V atriju gradu pa lahko obiščete grajsko kaščo, kjer si lahko privoščite številne domače dobrote ter grajsko vinoteko, ki vam v prijetnem ambientu nudi degustacije vin in nakup odličnih vin iz sevniškega območja. Po končanem ogledu si lahko oddahnete v grajski kavarni ob pijači ali kavici in nato v grajskem parku, kjer so ob stoletnih drevesih označene energijske točke za sprostitev in dobro počutje.

Skupaj si lahko ogledamo tudi Lutrovsko klet, kjer so krasno ohranjene skoraj petsto let stare poslikave iz obdobja protestantizma, ena najlepših poslikav na Slovenskem, ter grobnica, v kateri sta pokopana mož in hčerka zadnje grofice, ki je na Gradu Sevnica živela do leta 1940. Ker pa je tudi izredno akustična, na koncu zapojemo tudi kakšno pesem.


Na gradu lahko v pisarni vodiča kupite tudi izvirne spominke, prostore gradu lahko tudi najamete za različne priložnosti (konference, sestanke, srečanja, koncerte, tudi praznovanja rojstnih dni itd.). Na gradu se lahko tudi poročite in v nepozabljivem okolju v veličastnem slogu dahnete usodni “da”.

Vljudno vabljeni, veseli bomo Vašega obiska!

 

Deli
Prejšnji članekHotel Golte
Naslednji članekGarni hotel Zvon***