Doma Slovenija Gostilna Šarman

Gostilna Šarman

462
0
Deli

Gostilna Šarman se nahaja ob glavni cesti Maribor – Dravograd, 25 kilometrov stran od Maribora, v turistični vasici Javnik. Splavarske in kujorske – furmanske jedi so bile pogoste na jedilnih listih babic Otilije v tipični flosarski gostilni na Lentu v Mariboru, in furmanski gostilni prababice Ane in babice Tončke na Sp. Kapli, koder so les z živino konji vozili na splave v lenštat Ožbalt in Javnik. Priprava hrane z ljubeznijo in tako tudi postreženo, je naše vodilo danes.

Gostilna Šarman ima na razpolago več kot 200 sedežev in deluje v dveh etažah in galeriji, zastekljena terasa pa nudi bogat razgled na reko Dravo in Pohorje. Nudimo vam pestro kulinarično ponudbo, zvesti pa smo ostali tudi tradicionalni kuhinji naših babic.

Posebnost gostilne je ‘Splavarski hram’, kjer smo celoten prostor uredili v podobi, ki je krasila tipično splavarsko okolje. ‘Splavarski hram’ je primeren za zaključene skupine in praznovanja, sprejme pa približno 110 gostov. Prostori se lahko predelijo tako, da so primerni tudi za manjše skupine. V gostilni Šarman vam nudimo različne menije.

Ambient gostilne Šarman je razdeljen v več tematskih sklopov. K splavarjenju za zaključek ali začetek spada spodnji del – flosarski hram za do 100 oseb. Šank v pritličju je sodobnejše izvedbe z odprto galerijo in delom na veliko, poleti odprto teraso s pogledom na Pohorje, splavarski muzej in lenštat s splavi. Tudi jedi so tipične splavarske. Flosarska rajngla, flosarsko nabodalo – lemež, postrv po furmansko, splavarske palačinke in flosarski golaž z koruznimi žganci so le nekatere od teh jedi.