Doma Slovenija Gostilna Rogina

Gostilna Rogina

271
0
Deli

Gostilna Rogina se nahaja v Podgorju pri Slovenj Gradcu in ima dolgo tradicijo, saj deluje že od leta 1870. V naši velbani kleti, kjer kraljujeta tema in tišina zorita suha hruška in borovnica v domačem slivovem žganju. Odlično se priležeta kot aperitiv. Pod drugim velbovim lokom pa hranimo refošk iz Marezing in Chardonay iz Svečine.

Postregli vam bomo z domačimi jedmi, kot so prežganka, gobova juha in divjačina v omaki, sirovi in ajdovi štruklji, sadni kruh, sirov in jabolčni zavitek. Med naše specialitete uvrščamo domačo jelenjo pašteto, domačo zaseko in skuto po koroško, v našem zelhu pa počasi zorijo klobase, želodec, krače, salame, vratovina, šunka, slanina in jelenja salama.

Z veseljem postrežemo zaključene družbe, saj imamo prostora za do 90 ljudi, zato smo primerni za praznovanja rojstnih dni, obletnic, porok in drugih posebnih praznovanj. Po nepozabnem kulinaričnem doživetju vas vabimo na sprehod po naši obori, kjer gojimo muflone in jelenjad. Ogledate si lahko tudi mali lovski muzej z medvedom, ki je bil uplenjen pod Uršljo goro.