Doma Slovenija Gostilna Pri lipi

Gostilna Pri lipi

200
0
Deli

Gostilna Pri lipi se nahaja v Muti, kjer vam v tipičnem koroškem ambientu ponudimo tipične koroške dobrote po receptih naših babic. Navdušeni boste nad mežerli, koroško skuto, pohorskim piskrom, rpičevo župo, žganjem s koprivo, koroškim mostom šabeso, domačim zeliščnim čajem  in drugimi tradicionalnimi jedmi in pijačami, ki so značilne za naše geografsko območje in so nekoč krojile vsakdanjik in praznik koroških ljudi.

Pri nas lahko tudi prenočite ali preživite počitnice. Sobe ali ‘štiblci’, kot jim pravimo Korošci, so opremljene s tipičnimi koroškimi posteljami – ‘špampeti’. Sobe krasijo valclane stene, lesen pod ter stilno pohištvo. Posebnost so stare svetilke, izvirni dodatki in lepe kopalnice.  Vse sobe v prvi etaži imajo lasten balkon s čudovitim pogledom na Pohorje in Kozjak. Vsaka soba nosi svoje ime: Janez, Primož, Jernej, Ana, Neža, Jakob in Lena. Imena so dobile po svetnikih in lastnikih. Skupno je 30 ležišč. Nekatere so dvoposteljne, druge apartmajske, tretje družinske, vsaka od njih pa je posebna in vredna obiska in ogleda.

Pri nas vam zagotovo ne bo dolgčas; poleg standardne ponudbe organiziramo namreč tudi oglede in aktivnosti, kot so ‘Fajn počitnice’, ‘Medeni tedni’ in ‘Tridnevno kulinarično potovanje’. Prav tako je v okolici veliko možnosti za kolesarjenje, pohodništvo, pozimi pa za smuko na Peci, Kopah, Ribniškem Pohorju in Poseki. Vsi adrenalinski navdušenci se lahko odločite za skok s padalom, ‘downhill’ kolesarjenje ali plezanje.

Deli
Prejšnji članekOkrepčevalnica Atila
Naslednji članekVinotoč Juričko