Doma Slovenija Gostilna Pri Japu

Gostilna Pri Japu

377
0
Deli

Gostilna Pri Japu stoji v naročju prelepih dolenjskih gričev in gozdov, ki jih krasi reka Temenica. Ko se peljete po cesti iz smeri Šentvid pri Stični proti Litiji v kraju Praproče najprej na desni strani cestišča zagledate kapelo sv. Antona. Takoj zatem zagledate velik parkirni prostor in lepo urejeno gostilno Pri Japu.

Poleg gostilne stoji pokrit letni vrt, na katerem lahko ob okusni hrani in hladni pijači uživate ob pogledu na vinske gorice (Debeli Hrib, Čagoška Gora, Primskovo). Gostilna pa je znana še po mogočnem toplarju – pravi slovenski kozolec (zgrajen je bil leta 1999) in eden redkih ki služi za gostinsko dejavnost (toplar je zaprt s steklom, ogrevan in klimatiziran). Pod toplarjem in v salonu gostilne so ob sobotah poroke in praznovanja obletnic, ob nedeljah pa lahko uživate ob družinskem kosilu ali pa praznujete svoj rojstni dan, krst, obhajilo … Cviček – ponos Dolenjske – pridelamo v svojem vinogradu na Debelem Hribu.

V naši gostilni lahko med bogato ponudbo domačih slovenskih jedi, ribjih jedi, vegetarijanskih jedi ter jedi z žara. Pestra je tudi izbira izbirate vin, med katerimi vam med drugim nudimo cviček, pridelan v domačem vinogradu v vinski gorici Debeli Hrib.

Prirejamo vam pogostitve za številne priložnosti, kot so poroke, obhajila, birme, praznovanja obletnic, poslovna kosila, silvestrovanja, martinovanja itd. Če se vam praznovanje zavleče v jutranje ure, lahko pri nas tudi prespite. V naši gostilni sprejmemo do 340 gostov. Poskrbljeno je tudi za veselje otrok, ki se lahko igrajo na otroškem igrišču poleg gostilne.

Deli
Prejšnji članekRestavracija Mozart
Naslednji članekGostilna Pri Mari