Doma Slovenija Gostilna Na Burji

Gostilna Na Burji

409
0
Deli

Gostilna Na Burji je pravi hram istrske kulture in kulinarike. Toplo, domače vzdušje in okolje, ki ga soustvarjajo vaščani ob večernem druženju in igranju kart, razstavljene starine iz Morenotove zbirke, ki predstavljajo način dela in življenja vaščanov, nas popeljejo v bližnjo in daljno preteklosti.

Nudimo Vam raznovrstne, včasih že pozabljene, tipične istrske jedi. Starodavni recepti none, tete Tone in vaščanov ter tradicionalni način priprave hrane so kuharskemu umetniku Morenotu in njegovi Orielli navdih za obujanje kulinarične dediščine stare Istre. Vsaka jed je tako rekoč dar starih Istranov in same Istre, saj je pripravljena z uporabo svežih sestavin iz morja, z domačih vrtov ter pozabljenih zelišč in sadov z obronkov istrskih gozdov in travnikov.

K temu naj dodamo še Morenotovo inovativnost pri pripravi hrane na mediteranski način – mediteranska kuhinja, katere osnovni elementi so: oljčno olje, vino, zelenjava, kruh in seveda vse kar ribiči ujamejo v svoje mreže.

Njoki s kokošjo od none, solata iz česnovih peskov, divji šparglji na različne načine in razne vrste istrskih jedi na žlico so le nekatere izmed tipičnih jedi, ki Vam jih z veseljem pripravimo.

Skratka, vsak krožnik, od hladnih jedi do sladic, je svojevrstna umetnina, ki vas popelje v nepozabno doživetje.