Doma Slovenija Gostilna Janežič

Gostilna Janežič

404
0
Deli

Gostilna Janežič s 70-letno tradicijo, zdaj jo upravlja že tretji rod, se nahaja v vasi Pšata ob istoimenskem potoku, približno 10 km od Ljubljane proti Domžalam. Pred kratkim je bila temeljito prenovljena, zato se gostje dobro počutijo v lepem okolju s popolnoma novimi prenočišči. Je tipična domača gostilna z vrhunsko kulinariko, ki jo znajo lepo predstaviti prijazni natakarji, dobra in okusna jed namreč vsakomur tekne.

Od kulinarične ponudbe smo ohranili jedi slovenske tradicionalne kuhinje, domače koline, domačo govejo juho z rezanci in žlikrofi, ocvrte piščance, telečjo in svinjsko pečenko, telečja jetrca in krače. Tem starim jedem smo dodali odlično ponudbo zrezkov, biftekov z raznimi dodatki. Izredno so priljubljeni domači žlikrofi s sirovo omako, rezanci s tartufi ali svežimi jurčki. Smo tudi sezonsko naravnani, saj spomladi radi pripravimo ocvrtega ali pečenega kozlička in jagenjčka. Ponudimo tudi sveže prvovrstne morske ribe, škampe in školjke, lignje in seveda znano slovensko postrv po tržaško. Goste navdušujemo tudi s slastnimi domačimi rezinami in z izjemno domačo gibanico. Pohvalimo se s prvovrstnim dolenjskim cvičkom, dobrim refoškom in zelenim silvancem iz Lendavskih goric.

Nudimo tudi prenočišča – na voljo je 16 sob in 2 apartmaja. Vse sobe so opremljene z udobnimi ležišči, klimatsko napravo, SAT, telefonom, internetnim priključkom in sobnim bifejem. Postrežemo tudi z odličnim samopostrežnim zajtrkom. Organiziramo tudi poslovna kosila, večerje, poroke in razna druga praznovanja.