Doma Slovenija Gostilna in pizzeria Herman

Gostilna in pizzeria Herman

456
0
Deli

Gostilna in pizzeria Herman s prenočišči v Pivki je družinsko podjetje, katerega zgodovina sega daleč nazaj. Stavba je bila zgrajena v času, ko so zgradili železniško progo Dunaj-Trst. Takrat je bil to hotel “južna železnica” (sudbahn hotel) v katerem je prespal tudi prestolonaslednik Franc Ferdinand.

Locirana je na regionalni cesti Ljubljana-Reka v kraju Pivka v neposredni bližini železniške postaje. Danes je to na novo adaptirana stavba z restavracijo, ki sprejme 70 gostov in osmimi dvoposteljnimi sobami. Sobe so opremljene s kopalnico (tuš, wc) brezžičnim internetnim priključkom, LCD televizijskim sprejemnikom. Gostom ki prenočijo nudimo različne vrste zajtrkov, katere postrežemo v skupni jedilnici.

V restavraciji pa postrežemo z več vrstami pizz iz krušne peči, toplimi malicami kosili ter jedmi po naročilu.

Gostom priporočamo obisk Parka vojaške zgodovine, ki je od nas oddaljen le 1km, italijanske utrdbe na hribu Primož ter svetovno znane Postojnske jame (10km). Za pohodnike je od tu lepa izhodiščna točka na bližnje vrhove (Sveta Trojica, Osojnica, Snežnik, Vremščica), ter pohodniško-kolesarska Velika Krpanova pot in presihajoča jezera. Dobrodošli!