Doma Slovenija Ekološko – turistična kmetija Lešnik

Ekološko – turistična kmetija Lešnik

207
0
Deli

Ekološko – turistična kmetija Lešnik se nahaja na ugodni nadmorski višini 700 m z lepim pogledom v dolino in bližnje hribe in je dobro izhodišče za številne izlete in tematske poti. Iz Slovenj Gradca je oddaljena 5 km, od športnega letališča 6 km, od jahalnega kluba in atraktivne muzejsko urejene cerkve sv. Jurija in od smučarskega centra Kope 9 km.  V okolici so dobri tereni za gorsko kolesarjenje, jadralno padalstvo (možnost pristajanja na kmetiji) in pozimi sankanja in smučanja.

Na kmetiji je bogata naravna in kulturna dediščina: zaščitena lipa in bodika, s skodljami pokrit kozolec toplar, lesena koča, kašča s prešo in mlinom, obnovljena kapelica iz 19. st., dva vodnjaka, etnološka zbirka, zeliščni vrt itd. V okolici kmetije je več urejenih mirnih kotičkov za sprehode in počitek. Pri nas se bodo otroci počutili odlično, saj imamo urejeno otroško igrišče, v hiši pa je na voljo veliko igrač, knjig in družabnih iger, poleg tega pa je pri nas možnost igranja namiznega tenisa in odbojke. Posebnost kmetije je ohranjanje starih kmečkih iger iz lesa.

Kmetijo odlikuje dobra ekološko pridelana hrana (blagovna znamka Biodar) in ima certifikat o ekološki pridelavi. Veseli smo družin z otroki, saj imamo sami tri otroke. Pri nas lahko prenočite v sobah ali apartmaju, novost pa so urejeni spalni in družabni prostori na kozolcu.