Doma Slovenija Domačija Amon

Domačija Amon

443
0
Deli

Sprejeti gosta pod svojo streho je čast in odgovornost. Počaščeni bomo z Vašim obiskom, zato Vam bomo postregli z najboljšim, kar dajeta narava in naše izkušnje, ki temeljijo na tradiciji in znanju.

Naša restavracija je opremljena v rustikalnem stilu vinske kleti, katero krasi oprema izvirnih predmetov iz vinogradniške in vinarske dediščine, ki je ravno v okolici Virštanja zelo bogata. Svojim gostom želimo predvsem ponuditi bogat izbor izbranih kulinaričnih dobrot ter vrhunska vina lastne pridelave.

Možne so tudi degustacije po predhodnem naročilu. V kuhinji pripravljamo sezonsko hrano, ki je vezana na letne čase. Pri pripravi jedi dajemo prednost starim domačim receptom, posebej znani pa smo po odličnih juhah, še posebej po kozjanski gobovi juhi in prežganki. Nadvse okusne so domače paštete in kozjanske suhomesnate dobrote.

Iz sadja in vina pridelujemo vinolade, v krušni peči pripravljamo divjačino, jagnjetino, domače koline, pečene račke in kokoši iz domače vzreje. Sami pripravljamo testenine, štruklje, žlikrofe in različne svaljke. Zmrznjene zelenjave v naši kuhinji ne boste našli. Ponudimo pa tudi domače jedi na žlico. Za dosežke na področju gostinstva smo prejeli mnogo priznanj na različnih kulinaričnih tekmovanjih, Turistični nagelj in mednarodno priznanje za hišo kvalitete Maison de Qualité.

Poleg restavracije se nahaja Country saloon, urejen v konjeniškem slogu kozjanske tradicije. Pri nas organiziramo tudi poroke in praznovanja.

Naša vrhunska vina izhajajo iz vinogradov Šmarsko-Virštanjske vinorodne pokrajine, kjer so imeli svoje vinograde že mogočni celjski knezi. Vina nosijo v sebi barve, arome in okuse najboljših štajerskih belih in rdečih sort.

Prenočitvene kapacitete se nahajajo v Penzionu Amon, v oazi zelenja, na eni strani ga obdaja gozd, na drugi pa se odpira proti sončnemu vzhodu s pogledom na golf igrišče. 

Oprema je izbrana iz naravi prijaznih materialov vrhunske kakovosti, barvne harmonije v prostorih pa blagodejno vplivajo na počutje. Arhitektura notranje opreme nas boža s preteklostjo in previdno podaja roko današnjemu času. V penzionu Amon se misli spočijejo, telo pa zaživi v polnem elanu.