Doma Recepti Piščančji paprikaš

Piščančji paprikaš

873
0
Deli

Na olju prepražimo čebulo. Dodamo na kose narezanega piščanca, ki ga popečemo z vseh strani. Začinimo s sladko rdečo papriko v prahu in narezanim česnom. Malce podušimo in premešamo. Zalijemo s 1/2l vode. Posolimo in popopramo ter začinimo z lovorjevim listom in majaronom. Na rahlem ognju kuhamo 30 minut. Dodamo paradižnikovo mezgo in kuhamo še 10 minut. Naredimo podmet iz moke, kisle smetane in 1 dcl vode s katerim zgostimo jed. Za zgostitev lahko uporabimo tudi krušne drobtine. Začinimo še s kajenskim poprom, čilijem in peteršiljem. Kuhamo še 3 minute, da se jed zgosti. Jed lahko jemo samostojno ali s prilogo.

Sestavine:

  • piščanec brez kože
  • 2 čebuli
  • 3 stroki česna
  • 1,5 žličke sladke paprike v prahu
  • 1 žlica paradižnikove mezge
  • 2 mali žlici moke
  • 1 zvrhana žlica kisle smetane
  • lovorjev list
  • majaron
  • kajenski poper
  • sol
  • čili

Postopek

  1. Na olju prepražimo čebulo.
  2. Dodamo na kose narezanega piščanca, ki ga popečemo z vseh strani.
  3. Začinimo s sladko rdečo papriko v prahu in narezanim česnom. Malce podušimo in premešamo.
  4. Zalijemo s 1/2l vode.
  5. Posolimo in popopramo ter začinimo z lovorjevim listom in majaronom.
  6. Na rahlem ognju kuhamo 30 minut.
  7. Dodamo paradižnikovo mezgo in kuhamo še 10 minut.
  8. Naredimo podmet iz moke, kisle smetane in 1 dcl vode s katerim zgostimo jed. Za zgostitev lahko uporabimo tudi krušne drobtine.
  9. Začinimo še s kajenskim poprom, čilijem in peteršiljem. Kuhamo še 3 minute, da se jed zgosti.