Na olju prepražimo čebulo. Dodamo na kose narezanega piščanca, ki ga popečemo z vseh strani. Začinimo s sladko rdečo papriko v prahu in narezanim česnom. Malce podušimo in premešamo. Zalijemo s 1/2l vode. Posolimo in popopramo ter začinimo z lovorjevim listom in majaronom. Na rahlem ognju kuhamo 30 minut. Dodamo paradižnikovo mezgo in kuhamo še 10 minut. Naredimo podmet iz moke, kisle smetane in 1 dcl vode s katerim zgostimo jed. Za zgostitev lahko uporabimo tudi krušne drobtine. Začinimo še s kajenskim poprom, čilijem in peteršiljem. Kuhamo še 3 minute, da se jed zgosti. Jed lahko jemo samostojno ali s prilogo.
Sestavine:
- piščanec brez kože
- 2 čebuli
- 3 stroki česna
- 1,5 žličke sladke paprike v prahu
- 1 žlica paradižnikove mezge
- 2 mali žlici moke
- 1 zvrhana žlica kisle smetane
- lovorjev list
- majaron
- kajenski poper
- sol
- čili
Postopek
- Na olju prepražimo čebulo.
- Dodamo na kose narezanega piščanca, ki ga popečemo z vseh strani.
- Začinimo s sladko rdečo papriko v prahu in narezanim česnom. Malce podušimo in premešamo.
- Zalijemo s 1/2l vode.
- Posolimo in popopramo ter začinimo z lovorjevim listom in majaronom.
- Na rahlem ognju kuhamo 30 minut.
- Dodamo paradižnikovo mezgo in kuhamo še 10 minut.
- Naredimo podmet iz moke, kisle smetane in 1 dcl vode s katerim zgostimo jed. Za zgostitev lahko uporabimo tudi krušne drobtine.
- Začinimo še s kajenskim poprom, čilijem in peteršiljem. Kuhamo še 3 minute, da se jed zgosti.