Pripravite si goveje zrezke v čebulni omaki.
Sestavine:
- 5 velikih čebul
- 6 goveji zrezkov (mlado pleče)
- sol
- olje
- gorčica
- paradižnikova mezga (najboljša je domača)
Postopek:
- Iz večjega kosa mesa narežemo tanke zrezke.
- Razporedimo jih po deski in jih potolčemo po obeh straneh.
- Posolimo in jih čisto malo naoljimo. Zložimo jih na krožnik.
- Olupimo in zrežemo čebulo ter jo damo v ponev v kateri bomo pripravljali.
- Zrezke po obeh straneh namažemo s paradižnikovo mezgo in gorčico.
- Nato jih lepo zlagamo v ponev, kjer je prva plast čebula. To počnemo toliko časa, da porabimo vse zrezke. Pazimo, da je zadnja plast čebula.
- Na srednji temperaturi kuhajte 2,5 – 3 ure. Zrezki se bojo po tem času kar stopili v vaših ustih, tako postanejo mehki.
- Zrezke lahko ponudite z različno prilogo. Zraven paše pire krompir, riž z zelenjavo, polenta, domači svaljki ali kruhovi cmoki.