Doma Recepti Goveji zrezki v čebulni omaki

Goveji zrezki v čebulni omaki

108
0
Deli

Pripravite si goveje zrezke v čebulni omaki.

Sestavine:

  • 5 velikih čebul
  • 6 goveji zrezkov (mlado pleče)
  • sol
  • olje
  • gorčica
  • paradižnikova mezga (najboljša je domača)

Postopek:

  1. Iz večjega kosa mesa narežemo tanke zrezke.
  2. Razporedimo jih po deski in jih potolčemo po obeh straneh.
  3. Posolimo in jih čisto malo naoljimo. Zložimo jih na krožnik.
  4. Olupimo in zrežemo čebulo ter jo damo v ponev v kateri bomo pripravljali.
  5. Zrezke po obeh straneh namažemo s paradižnikovo mezgo in gorčico.
  6. Nato jih lepo zlagamo v ponev, kjer je prva plast čebula. To počnemo toliko časa, da porabimo vse zrezke. Pazimo, da je zadnja plast čebula.
  7. Na srednji temperaturi kuhajte 2,5 – 3 ure. Zrezki se bojo po tem času kar stopili v vaših ustih, tako postanejo mehki.
  8. Zrezke lahko ponudite z različno prilogo. Zraven paše pire krompir, riž z zelenjavo, polenta, domači svaljki ali kruhovi cmoki.